Hírek

Home / Hírek

JUBILEUMI SZTÁNAI FARSANG

Kedves Barátaink!

Gyertek el a tiszta forrásig!

Közel másfél évtizedes sztánai (kalotaszeg) jelenlétünk jubileumi időponthoz érkezett. A 2000-ben újjáélesztett farsangok sorozata 2014-ben lesz 100 éves, azaz  száz éve annak, hogy Kós Károly 1914-ben Sztánán megrendezte az első református bált. A falu közössége ez alkalomból gazdag programokkal, 3 rendezvényhelyszínnel, meglepetésekkel és az ismert vendégszeretettel vár mindenkit.

Különlegesség, hogy a MÁV-val és a CFR-vel egyezségre jutva az esemény alkalmából a múlt századelőt idézve a nemzetközi gyors megáll Sztánán:  különvagont biztosítva a résztvevők számára, ahol útközben is szól majd a muzsikaszó. 

IDŐPONT: Január 31-Február 2

UTAZÁSI KÖLTSÉGEK VONATTAL KÜLÖN VAGONBAN:

– felnőtteknek: 10.000 Ft

– gyerekeknek 14 éves korig: 7200 Ft

– gyerekeknek 6 éves korig, ha nem igényel helyjegyet akkor ingyenes, ha igényel akkor 1800 Ft

Az útiköltség tartalmazza:

– menettérti vonatjegy Sztánáig, illetve vissza Kolozsvárról

– vasárnapi busz Kolozsvárra, illetve a fogadás után a vasútállomásra

Budapest, Keleti-pályaudvarról 2014. január 31-én, pénteken, reggel 6 óra 40 perckor indul a Hargita IC a farsangi résztvevők számára foglalt külön vagonnal, és a nemzetközi gyors közel száz év után a rendezvény alkalmából ismét megáll Sztánán. (Ennek feltétele minimum 45 fő jelentkezése – máskülönben egyénileg kell megoldanunk az utazást.) A vonaton az utazás ideje alatt zenészek gondoskodnak a jó hangulatról. A sztánai állomásra kb. 14 órakor érkezünk, ahol a helyiek fogadóbizottsága vár minket. Az állomástól a faluig 30 perces sétaúton a helyi zenészekkel kiegészült banda biztosítja a hangulatos vonulást, a csomagokat lovasszekerek szállítják.

Visszaút: Kolozsvárról hétfő hajnalban 2 óra 13-kor indul vonat (Corona IC). A színház után a vonat indulásáig vacsorát biztosítunk. Érkezés február 3-án, hétfőn, reggel 08:30-kor Budapest, Keleti- pályaudvarra.

RÉSZVÉTELI DÍJ:

– felnőtteknek 16.000 Ft

– gyerekeknek 14 éves korig 11.000 Ft

– gyerekeknek 6 éves korig ingyenes

A részvételi díj tartalmazza:

– szállás és teljes ellátás

– részvétel a sztánai programokon és foglalkozásokon

– kolozsvári kiállítás megnyitó és fogadás

– részvétel a Kolozsvári Állami Magyar Színház ünnepi előadásán (Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül) és az azt követő vacsorát

A vonattal érkezőket Sztánán családoknál (43 fő), az autósokat Zsobokon kollégiumban (20 fő), illetve családnál (2×3 fő) tudjuk elszállásolni. (Az egyéb szálláshelyek telítettek.) Tekintettel arra, hogy a részvételi díj a szponzori támogatások révén a tényleges költségeknél alacsonyabb szinten került meghirdetésre, a fent jelzett összeget annak is ki kell fizetnie, aki a kolozsvári programokon nem vesz részt.

A foglalást a sztanaimuhely@gmail.com címen kell jelezni a jelentkezők nevei (gyerekek esetén életkora), a választott utazási mód, valamint az esetleges opcionális költségelemek megjelölésével. A szállásadó családra vonatkozó kéréseket is igyekszünk figyelembe venni – a lehetőségek függvényében. A helybiztosítás a beérkező levelek sorrendjében történik, de a foglalás csak a befizetéssel válik érvényessé.

A részvételi díjat a foglalás visszaigazolását követően átutalással kell megfizetni az IGNITAS egyesület (www.ignitas.hu) 16200113-00141798 számú számlaszámára 2014. január 3-ig (a szoros határidő a vasútjegyek kifizetése miatt szükséges). A közleménybe kérjük beírni, hogy “Sztánai farsang” (és egy résztvevő nevét, amennyiben nem egyezik az átutalóval). Lemondás esetén a részvételi díjat csak abban az esetben tudjuk visszatéríteni, ha van más jelentkező a megüresedett helyekre!

Kapcsolattartók: Szakács Barnabás 06-20-377-8322, Kabai Róbert 06-30-972-7428

Fizetési határidő:

aki teheti a vonat foglalása miatt január 3-áig utaljon, véghatáridő január 17.

A helyeket fizetési sorrendben töltjük fel!